Knip en snijvoegen

Wat is het verschil tussen knip en snijvoegen?

Je kunt zeggen dat lintvoegen eigenlijk altijd gesneden zijn.
Voor de stootvoegen kan voor afsnijden of zogenoemd knippen worden gekozen. Dat laatste is alleen door een ervaren knip voeger te zetten.

Vroeger begon men mee deze methode’s omdat met een kalkvoeg de  “braamjes” moeilijk met een borstel zijn te verwijderen. Het afsnijden/knippen geeft bij juiste uitvoering een mooie en statige resultaat dat tot op heden nog steeds word bewonderd.
In de praktijk ziet men deze uitvoeringen geheel door elkaar lopen.
Dus eigenlijk dun gesneden of dik opliggende voegen.
Mijn persoonlijke smaak gaat niet uit naar die overdreven dikke uitstekende voegen. Ik zie het liever uitgevoerd zoals men het op de statige gebouwen van vroeger nog kan vinden. Ik noem het wel eens het echte hollandse vakwerk.